Sportbröd

Vårt nyckelhålsmärkta Sportbröd innehåller mycket fibrer, goda fröer och kärnor, bland annat solroskärnor och linfrön. Vi skållar mjöl, kärnor och fröer och blandar det med raskdeg och surdeg, Degen får sakta jäsa och sedan gräddas brödet i stenugn. Hela bakprocessen gör att brödet blir extra saftigt och gott. Och så håller det sig färskt länge, helt utan tillsatser. Den långa jästiden gör att den lilla mängd sirap vi använder som jästnäring nästan helt försvinner. Ett sunt och gott bröd med massor av nyttigheter. Dessutom hjälper det till att hålla magen i trim. Prova att rosta – jättegott!

Ingredienser

Vatten, VETEMJÖL, fullkornsmjöl av VETE, RÅGMJÖL, sirap, solrosfrö, RÅGFLINGOR, jäst, klippt VETE, linfrö, rapsolja, salt, VÖRT AV KORN, VETEGRITS, skållning och surdeg (av VETEMJÖL, RÅGMJÖL, vatten, KORNMALT), VETEGLUTEN, MALTMJÖL (KORN), fementerat vetemjöl.

Vikt 800 g

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 962 kJ / 230 kcal
Fett 3.9 g
– varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 42 g
– varav sockerarter 4.9 g
Fiber 5.1 g
Protein 7.9 g
Salt 0.7 g

Pris 42.95kr

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 962 kJ / 230 kcal
Fett 3.9 g
– varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 42 g
– varav sockerarter 4.9 g
Fiber 5.1 g
Protein 7.9 g
Salt 0.7 g