Frasfranska

Ett klassiskt franskbröd med mjuk och naturlig smak. Lika gott rostat som naturellt. Vår frasfranska bakas numera i stenugn, en process som ger en fin skorpa, samtidigt som smakerna kapslas in och brödet håller sig färskt och saftigt länge. Utan några tillsatser. Brödet är förpackat i en perforerad påse, så att den fina skorpan bevaras bättre.

Under medeltiden kallades bröd bakat på vetemjöl för ”herremansbröd” – medan ”svennebrödet” var bakat på korn, havre eller råg. Men från att ha varit ett bröd för samhällets övre skikt är det idag en folkkär klassiker på varje frukostbord. Det fick namnet franskbröd vid mitten av 1700-talet, då bagerierna hämtat impulser från Frankrike och började sälja det vita brödet som ”det franska brödet”.

Ingredienser

VETEMJÖL, vatten, rapsolja, jäst, salt och sirap (sirap endast som jästnäring) samt vallmofrön.

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1088 kJ / 260 kcal
Fett 2.8 g
– varav mättat fett 0.4 g
Kolhydrat 49 g
– varav sockerarter 0 g
Fiber 0.9 g
Protein 9 g
Salt 1 g

Pris 16.00kr

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1088 kJ / 260 kcal
Fett 2.8 g
– varav mättat fett 0.4 g
Kolhydrat 49 g
– varav sockerarter 0 g
Fiber 0.9 g
Protein 9 g
Salt 1 g