Halmstadborna har njutit av vårt goda bröd i generationer. Östra Bageriförening bildades redan 1899 och vi är det enda medlemsägda bageriet i landet. Vi är väldigt stolta över vår historia och tradition och sätter alltid kvaliteten i fokus.

Vi har allt från konditorivaror, färdiga sallader, smörgåsar, fikabröd och fantastiska matbröd. Vi bakar allt vårt matbröd i stora stenugnar med granithäll och använder endast ingredienser från naturens eget skafferi. Vi låter degen få jäsa länge med egen skållning och surdeg på gammalt vis. Detta gör att vi kan använda mindre socker och gör brödet extra smakrikt och saftigt.

Östras är idag ett av Sveriges största bagerier och finns tillgängliga inom samtliga stora livsmedelskedjor samt givetvis i de två butiker/caféer vi själva driver i Halmstad. Mycket har självklart hänt under vår långa historia och Östras är idag ett toppmodernt bageri. Dock vilar all vår verksamhet på våra gamla traditioner med kvalitet, kunskap och det genuina som ständigt fokus.

Läs mer om vår långa historia här