Vi på Östras är stolta över vår långa historia och förankringen i den halländska myllan. Därför engagerar vi oss i första hand lokalt när det gäller olika aktiviteter som sponsring och välgörenhet. Vårt hjärta klappar för viktiga saker med anknytning till vår trakt, med andra ord sådant som vi tycker tillhör några av livets alla väsentligheter.

Vi jobbar främst med lokala engagemang och är med på många olika aktiviteter, det kan vara allt från idrottsklubbar till föreningsverksamhet av olika slag. För oss är det viktigt att kunna stötta varierande initiativ och låta många få en del av kakan.

Vad gäller välgörenhetsprojekt så hämtar verksamheter som VågaVa och Nattcaféet (som båda arbetar med att hjälpa missbrukare och hemlösa) bröd hos Östras. Vi stöttar flera olika organisationer som vi tycker gör ett fantastiskt arbete, exempelvis har vi hjälpt Missing People, Världens barn, Barncancerfonden, Rosa bandet, Mustaschkampen – men även här vill vi kunna variera över tid.

Östras är också en del av Din Bagare, en kedja för bagerier och konditorier runt om i Sverige. Här har vi gemensamt valt att starta Bagarhjälpen under 2016. Bagarhjälpen har som syfte att hjälpa barn och ungdomar i Sverige som behöver medicinsk, psykisk eller fysisk hjälp och vi väljer ut en organisation per år som vi stödjer. Först ut är HOPE, Sveriges första centrum för klinisk prövning av läkemedel för barn med cancer. Pengarna kommer från material vi säljer i våra butiker, som exempelvis gratulationskort, där en del går till Bagarhjälpen.