Många generationer har njutit av våra bröd – bakade från grunden med halländska råvaror, långa jästider och med ett hantverkskunnande sedan slutet av 1800-talet. I vårt bageri använder vi gamla beprövade tillverkningsmetoder, som tillsammans med modern teknik och vår speciella stenugn, ger ett både saftigt, aromrikt och hållbart bröd.
Östra Bageriförening bildades redan 1899 och vi ligger än idag kvar på nästan samma plats i centrala Halmstad. En del av våra recept är halländska original som är kvar från den tiden. På 1910-talet ökade omsättningen och bageriet expanderade. Trots världskrig och ransoneringar klarade sig föreningen bra och efterfrågan steg.
Från början kördes bröden ut med häst och vagn, och även om den första lastbilen köptes in 1921 så gick inte den sista hästen sin sista tur förrän 1934. Numera är det inte bara hallänningarna som kan njuta av vårt bröd, vi levererar dagligen till en bred kundkrets på många platser i Sverige, ända upp till Umeå. Om du saknar vårt bröd hos din lokala handlare, fråga gärna och se om det finns möjlighet att beställa hem.