Turkey stuffed bread

5 personer

Ett snabbt och modernt sätt att fira Thanksgiving. Istället för att fylla en kalkon med brödstuffing så fyller vi ett bröd med kalkon, philadelphia och chutney. Gratinera i ugn och voilà så är familjemiddagen räddad. Smaklig spis!

Du behöver

  • – Östras Långfranska (oskivat)
  • – Ca 350 g pulled turkey
  • – 2 dl philadelphiaost
  • – Riven ost
  • – Brysselkål
  • – Picklad rödlök
  • – Apelsin
  • – Chutney:
  • – 1 äpple
  • – 1,5 dl russin
  • – 1 krm cayennepeppar
  • – 1 dl ekologisk apelsinmarmelad
  • – 1 dl vatten
  • – Salt och peppar

Gör så här

Chutney:
Koka ihop ingredienserna till chutneyn och rör till den blir slät och krämig. Låt den svalna något.

Blanda chutney med philadelphia och smula ner kalkonen. Skär av toppen på brödet som en semla. Gröp ur brödet och låt lagom mycket vara kvar för att trycka upp brödet mot kanterna. Fyll med den goda röran och toppa med riven ost. Gratinera i ugn 200° ca 15 min. Garnera med apelsin. Servera med picklad lök och brysselkål.

Du behöver

  • – Östras Långfranska (oskivat)
  • – Ca 350 g pulled turkey
  • – 2 dl philadelphiaost
  • – Riven ost
  • – Brysselkål
  • – Picklad rödlök
  • – Apelsin
  • – Chutney:
  • – 1 äpple
  • – 1,5 dl russin
  • – 1 krm cayennepeppar
  • – 1 dl ekologisk apelsinmarmelad
  • – 1 dl vatten
  • – Salt och peppar