Sportbröd

Vårt nyckelhålsmärkta Sportbröd innehåller mycket fibrer, goda fröer och kärnor, bland annat solroskärnor och linfrön. Vi skållar mjöl, kärnor och fröer och blandar det med raskdeg och surdeg, Degen får sakta jäsa och sedan gräddas brödet i stenugn. Hela bakprocessen gör att brödet blir extra saftigt och gott. Och så håller det sig färskt länge, helt utan tillsatser. Den långa jästiden gör att den lilla mängd sirap vi använder som jästnäring nästan helt försvinner. Ett sunt och gott bröd med massor av nyttigheter. Dessutom hjälper det till att hålla magen i trim. Prova att rosta – jättegott!

Ingredienser

VETEMJÖL,RÅGMJÖL, vatten, skållning, surdeg, solroskärnor, linfrö, RÅGFLINGOR, KROSSAT VETE, KLIPPT RÅG, VETEGRODDAR, rapsolja, KORNMALT, sirap, jäst, salt. (Skålling och surdeg består av VETEMJÖL, RÅGMJÖL, vatten, KORNMALT).

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1050 kJ / 250 kcal
Fett 2 g
– varav mättat fett 0.5 g
Kolhydrat 44 g
– varav sockerarter 3 g
Fiber 7 g
Protein 9 g
Salt 0.5 g

Pris 30.95kr

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1050 kJ / 250 kcal
Fett 2 g
– varav mättat fett 0.5 g
Kolhydrat 44 g
– varav sockerarter 3 g
Fiber 7 g
Protein 9 g
Salt 0.5 g