Långfranska

En älskad klassiker till frukosten. Ett bröd med många smeknamn; barkis för göteborgaren och bergis för stockholmaren. För oss hallänningar är det kort och gott franskbröd. Jättegott att rosta, gärna serverad med en klick marmelad och ost. Vår långfranska är bakad i stenugn, en process som kapslar in smakerna och saftigheten och gör att det håller lite längre. Utan några tillsatser.

Under medeltiden kallades bröd bakat på vetemjöl för ”herremansbröd” – medan ”svennebrödet” var bakat på korn, havre eller råg. Men från att ha varit ett bröd för samhällets övre skikt är det idag en folkkär klassiker på varje frukostbord. Det fick namnet franskbröd vid mitten av 1700-talet, då bagerierna hämtat impulser från Frankrike och började sälja det vita brödet som ”det franska brödet”.

Ingredienser

VETEMJÖL, vatten, rapsolja, jäst, salt och sirap (sirap endast som jästnäring) samt vallmofrön.

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1100 kJ / 260 kcal
Fett 2.8 g
– varav mättat fett 0.4 g
Kolhydrat 49 g
– varav sockerarter 0.9 g
Fiber 2 g
Protein 9 g
Salt 1 g

Pris 10.95kr

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1100 kJ / 260 kcal
Fett 2.8 g
– varav mättat fett 0.4 g
Kolhydrat 49 g
– varav sockerarter 0.9 g
Fiber 2 g
Protein 9 g
Salt 1 g