Frukt- & dinkelbröd

Ett nyttigt och gott dinkelbröd fyllt med goda frukter och bär, bland annat aprikos och tranbär. Mjölet skållas innan bakningen, vilket gör brödet lite extra saftigt. Sedan bakas det med surdeg som får jäsa och vila under lång tid innan det slutligen gräddas i stenugn. Hela bakprocessen gör att brödet blir extra saftigt och gott. Och så håller det sig färskt länge, helt utan tillsatser.

Ingredienser

VETEMJÖL, vatten, jäst, DINKELVETEMJÖL FULLKORN, fikon, VETEGLUTEN, aprikos, VETESURDEG, DINKELFLINGOR, DINKELVETEKROSS FULLKORN, linfrö, solroskärnor, tranbär, socker, salt, HAVREGRYN, MALTMJÖL (RÅG), äppletärningar (torkade äpplen, antioxidationsmedel E 223), DINKELVETEMJÖL, VETEGRODDAR, druvsocker, MALTEXTRAKT (KORN), Surhetsreglerande medel (E340), emulgeringsmedel (E472e), enzym, konserveringsmedel E220 (SULFIT), mjölbehandlingsmedel E300, rismjöl, solrosolja.

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1000 kJ / 230 kcal
Fett 2.9 g
– varav mättat fett 0.5 g
Kolhydrat 43 g
– varav sockerarter 6.8 g
Fiber 3.7 g
Protein 8.6 g
Salt 1.2 g

Pris 26.95kr

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1000 kJ / 230 kcal
Fett 2.9 g
– varav mättat fett 0.5 g
Kolhydrat 43 g
– varav sockerarter 6.8 g
Fiber 3.7 g
Protein 8.6 g
Salt 1.2 g