Bagarmästarens lingonkubb

Ett grovt, stenugnsbakat matbröd med fullkorn och lingon. Nyckelhålsmärkt. Lingon och surdeg ger brödet en fyllig, lite syrlig smak som balanseras med en lagom dos sötma. Vår bakprocess med surdeg, skållat mjöl och långa jästider gör att brödet blir extra gott och naturligt hållbart. Bagarmästarens roll var central och viktig. Yrkesstolt och noggrann skapade han recepten till många av våra olika goda bröd som vi njuter av än idag.

Ingredienser

VETEMÖL, vatten, fullkornsvetemjöl av RÅG, RÅGMJÖL, fullkornsmjöl av VETE, skållning, surdeg, sirap, VÖRT AV KORN, lingon ( frystorkade lingon, socker, VETESTÄRKELSE), rapsolja, jäst, VETEGLUTEN, RÅGGRITS, VETEFIBER, RÅGSURDEG, salt, KORNMALTMJÖL, mjölksyra, vetegrits ( skållning och surdeg består av VETEMJÖL, RÅGMJÖL, vatten, KORNMALT) (ca 2% lingon).

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 950 kJ / 230 kcal
Fett 2.8 g
– varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 41 g
– varav sockerarter 4.5 g
Fiber 6.3 g
Protein 7.1 g
Salt 0.53 g

Pris 30.95kr

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 950 kJ / 230 kcal
Fett 2.8 g
– varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 41 g
– varav sockerarter 4.5 g
Fiber 6.3 g
Protein 7.1 g
Salt 0.53 g