Bagarmästarens grova kubb

Ett extra grovt, stenugnsbakat matbröd som blir både saftigt, gott och rejält. Brödet bakas med surdeg och skållat mjöl. Degen får sedan jäsa och vila under lång tid innan det bakas ut och gräddas i stenugn. Det ger både smak och lång hållbarhet till brödet. Bagarmästarens roll var central och viktig. Yrkesstolt och noggrann skapade han recepten till många av våra olika goda bröd som vi njuter av än idag.

Ingredienser

VETEMJÖL, vatten, RÅGMJÖL, skållning, surdeg, linfrö, solroskärnor, RÅGFLINGOR, sirap, KORNMALT, KROSSAT VETE, KLIPPTA VETEKÄRNOR, jäst, salt, sockerbetsfibrer, rapsolja.

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1150 kJ / 280 kcal
Fett 2 g
– varav mättat fett 0.5 g
Kolhydrat 49 g
– varav sockerarter 4.5 g
Fiber 6 g
Protein 8.5 g
Salt 0.8 g

Pris 29.95kr

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1150 kJ / 280 kcal
Fett 2 g
– varav mättat fett 0.5 g
Kolhydrat 49 g
– varav sockerarter 4.5 g
Fiber 6 g
Protein 8.5 g
Salt 0.8 g