Bagarmästarens fina kubb

Ett klassiskt stenugnsbakat matbröd, bakat efter samma recept i över 100 år! Brödet är gjort på surdeg och skållat mjöl. Degen får sedan jäsa och vila under lång tid innan det gräddas i stenugn. Det ger ett extra gott och saftigt bröd med lång hållbarhet. De goda brödkryddorna har i alla tider uppskattats av både unga och gamla. Bagarmästarens roll var central och viktig. Yrkesstolt och noggrann skapade han recepten till många av våra olika goda bröd som vi njuter av än idag.

Ingredienser

VETEMJÖL, RÅGMJÖL, vatten, skållning, surdeg, KORNMALT, sirap, jäst, salt, anis, fämkål. ( Skållning och surdeg består av VETEMJÖL, RÅGMJÖL, vatten, KORNMALT.) Av mjölmängden är 68 % vete och 32% råg.

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1050 kJ / 250 kcal
Fett 2 g
– varav mättat fett 0.5 g
– varav enkelomättat fett 0 g
– varav fleromättat fett 0 g
Kolhydrat 49 g
– varav sockerarter 4.6 g
Fiber 4.9 g
Protein 7 g
Salt 0.28 g

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1050 kJ / 250 kcal
Fett 2 g
– varav mättat fett 0.5 g
– varav enkelomättat fett 0 g
– varav fleromättat fett 0 g
Kolhydrat 49 g
– varav sockerarter 4.6 g
Fiber 4.9 g
Protein 7 g
Salt 0.28 g