Anno 1899

Ett mjukt surdegsbröd, bakat på råg och med klassiska brödkryddor. Receptet är gammalt med anor från Östras begynnelse, anor från 1899. Brödet bakas med surdeg och skållat mjöl. Degen får sedan jäsa och vila under lång tid innan det bakas ut och gräddas i stenugn. Det ger både smak och lång hållbarhet till brödet. Precis som förr i tiden.

Ingredienser

VETEMJÖL, FULLKORNSVETEMJÖL, RÅGMJÖL, vatten,( skållning och surdeg består av RÅGMJÖL, VETEMJÖL, vatten och KORNMALT), sirap, vört, salt, rapsolja, jäst, anis, fänkål.

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1100 kJ / 260 kcal
Fett 2.5 g
– varav mättat fett 0.5 g
Kolhydrat 49 g
– varav sockerarter 6.5 g
Fiber 4.5 g
Protein 7 g
Salt 0.9 g

Pris 28.95kr

Näringsvärde per 100g

Näringsvärde Per 100 g
Energi 1100 kJ / 260 kcal
Fett 2.5 g
– varav mättat fett 0.5 g
Kolhydrat 49 g
– varav sockerarter 6.5 g
Fiber 4.5 g
Protein 7 g
Salt 0.9 g