Räkmacka

4 personer

En supersmarrig och lyxig räksmörgås med majonnäs och handskalade räkor. Naturligtvis kan du använda genvägen med färdig köpemajonnäs om du vill, även om den egna alltid blir en aning godare.

Du behöver

  • – 4 skivor Östras Danskt rågbröd, skuret på längden
  • – Blandad småbladig sallad
  • – 2 kokta ägg
  • – 700 g handskalade räkor (ca 1200 g oskalade)
  • – Majonnäs
  • – Tomat
  • – Citron
  • – Rödlök
  • – Dill
  •  
  • – Majonnäs:
  • – 2 äggulor
  • – 1 tsk dijonsenap
  • – 1,5 dl rapsolja
  • – Salt och svartpeppar
  • – (eventuellt lite pressad citronsaft
  •  

Gör så här

Skala räkorna. Slå majonnäsen genom att vispa ihop äggula och senap i en skål. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaksätt med salt och nymald peppar. Fördela majonnäsen på brödskivorna. Lägg sedan på ett lager mixad småbladig sallad. Toppa med räkor, rikligt ska det vara. Dekorera med ett halvt ägg per smörgås. Och lägg slutligen på hackad rödlök, lite tomat, en citronklyfta och såklart en kvist dill.

Du behöver

  • – 4 skivor Östras Danskt rågbröd, skuret på längden
  • – Blandad småbladig sallad
  • – 2 kokta ägg
  • – 700 g handskalade räkor (ca 1200 g oskalade)
  • – Majonnäs
  • – Tomat
  • – Citron
  • – Rödlök
  • – Dill
  •  
  • – Majonnäs:
  • – 2 äggulor
  • – 1 tsk dijonsenap
  • – 1,5 dl rapsolja
  • – Salt och svartpeppar
  • – (eventuellt lite pressad citronsaft
  •