Råggoding med picklade kantareller och halländsk grönkål

4 personer

Skogens guld på en klassiker bakad med råg, vört och malt. Här kommer recept på en annorlunda och matig macka. Och har du ännu inte upptäckt den halländska grönkålen så har du en trevlig bekantskap framför dig.

Du behöver

  • – 4 skivor Östras Råggoding
  • – 1 liter kantareller
  • – 1 dl ättikssprit
  • – 2 dl socker
  • – 3 dl vatten
  • – 1 msk dillfrö
  • – 6 blad grönkål, gärna från Harplinge
  • – 1 apelsin

Gör så här

Koka upp en lag med ättikssprit, socker, vatten och dillfrön. Lägg den rensade svampen i en glasburk och häll över ättikslagen. Sätt på lock och låt stå i minst 6 timmar.
Finriv grönkålen. Filéa och hacka apelsinen. Blanda grönkål och apelsin till en sallad. Fördela salladen på brödskivorna och toppa med den picklade svampen.

Du behöver

  • – 4 skivor Östras Råggoding
  • – 1 liter kantareller
  • – 1 dl ättikssprit
  • – 2 dl socker
  • – 3 dl vatten
  • – 1 msk dillfrö
  • – 6 blad grönkål, gärna från Harplinge
  • – 1 apelsin